stresscoach sorgrådgiver anja enggren

Min historie

Anja Enggren

Det er ikke altid ens værdier står skarpt, eller du ved, hvad der er vigtigt i dit liv. Både værdier og forståelsen for, hvad der er vigtigt for mig at prioritere, og hvad der gør mit liv meningsfuldt, har med- og særligt modgang lært mig, både privat og arbejdsmæssigt. 

Min erhvervsfaring gennem mange år har givet mig stor indsigt og forståelse for mennesker, relationer, samarbejde, kommunikation og strukturer, som er en vigtig del af det at arbejde med mennesker i større og mindre organisationer. Senest hos Novo Nordisk, hvor jeg som arbejdsmiljørepræsentant og stresscoach i en HR-funktion havde fokus på mine kollegaers fysiske og psykiske trivsel.

Min mission: At hjælpe dig med at genfinde livskvaliteten og dermed glæde, energi og overskud til at leve det liv, du drømmer om.

EN ERFARING RIGERE, SOM KAN HJÆLPE ANDRE

De erfaringer, livets op- og nedture har givet mig, har også sporet mig ind på at bruge min tid på det, som er vigtigt for mig – privat som arbejdsmæssigt. Gennem mine certificerede coach- og stresscoachuddannelser blev det tydeligt for mig, at vi proaktivt kan hjælpe os selv med at leve det liv, vi ønsker at leve. Det gik også op for mig, at jeg, efter at være blevet enke som 34-årig, oplevede at kæmpe med en svær sorg samt alvorlig stress.

Fordi jeg tog et aktivt valg om at få det bedste ud af livet, lever jeg i dag et liv, som jeg er glad for, hvor især dét at kunne hjælpe andre med at leve det liv, de drømmer om, er meningsfuldt og udgør en stor del af min motivation og glæde.

Kursus for tillidsvalgte - bæredygtigt arbejdsmiljø - støt kollegaer i sorg v/Anja Enggren

Baggrund

Udover mangeårig erhvervserfaring fra store danske virksomheder har jeg løbende suppleret min uddannelse med relevante kompetencer:


Min egen modgang har gjort mig til den, jeg er i dag. Den har gjort mig stærkere og været medvirkende årsag til, at jeg i dag lever et liv, jeg er glad for.

Den livserfaring bruger jeg til at hjælpe andre, særligt indenfor stress, sorg og søvnproblemer.

Når sorgen rammer

Enke som 34-årig

Det var i år 2003, at mit liv for alvor blev vendt op og ned. 2003 var nemlig året, hvor jeg som 34-årig mistede min mand til modermærkekræft, og min knap 6-årige datter Emilie mistede sin højtelskede far. Hvordan kommer man videre fra en sådan omvæltning, som resulterer i ubeskrivelig sorg?

Selvom jeg skulle håndtere både min egen og min datters sorg, åndede en presset hverdag og en ny virkelighed mig i nakken. Med en følelse af at al glæde var suget ud af mig, voksede samtidig en uundgåelig bevidsthed om, at jeg ikke kunne lade mig slå ud af kurs. Jeg vidste, at jeg måtte gøre noget for at genfinde glæden, hvilket jeg skyldte mig selv og Emilie. Men jeg vidste også, at jeg ikke kunne klare det alene.

EN BESLUTNING OM AT VÆRE GLAD

Jeg tror især, at det var dét, som banede vejen for mig – at indse, at jeg ikke stod alene, samt at det ville tage tid. Uvurderlig hjælp fra mine omgivelser, en målrettet bevidst indsats og det at følge min intuition og mavefornemmelse har ført mig til der, hvor jeg er i dag. Også professionel hjælp og brugbare værktøjer fra både psykolog og coach hjalp mig til at genfinde fodfæste i mit ændrede liv. Jeg traf en beslutning om at blive glad igen – så det blev jeg.

ANGSTEN VENDER TILBAGE – MEN OGSÅ ENDNU MERE LIVSMOD

Der gik ikke længe før, at min hverdag igen mødte et bump på vejen. 10 år senere blev jeg nemlig selv ramt af modermærkekræft. Nu var sygdommen og angsten endnu engang tæt inde på livet – denne gang mit eget. En hurtig behandling gjorde mig heldigvis rask, men angsten blev siddende under huden. Chokket mindede mig atter om, at livet skal leves – hver dag.

Livet skal leves - hver dag!

Kontakt mig for en uforpligtende snak

Har du brug for hjælp?

Scroll to Top