HEL DIN SORG OG LEV DIT LIV

SKILSMISSE OG SEPARATION

Få energien og livslysten tilbage efter skilsmisse

Skilsmisse og separation er tabet af en fysisk relation med en, du har haft kær og elsket dybt. Lær at bearbejde din sorg med en evidensbaseret metode.

Når en romantisk relation er slut, ændres det liv, du kender. Alt det kendte dør. Vi sørger over det, der er sket. Vi sørger over det, der sker, og vi sørger over det, der ikke længere vil ske i fremtiden.

Skilsmisse kan være smertefuld, ensom, svær og kompliceret samt isolerende

Uanset om dit ægteskab eller forhold var kort eller langt, sundt eller krænkende, afsluttet af dig eller den anden, er det vigtigt at forstå, at dine følelser er normale og naturlige. Alle forhold er unikke. Derfor er din sorg også unik. Din sorg kan ikke måles på længden af dit ægteskab, de følelsesmæssige forhold i jeres relation, om I har børn eller ej, din alder eller andre faktorer. 

At sammenligne din sorg med andres erfaring med afsluttede forhold, sætter dine følelser i skyggen og isolerer dig yderligere i din smerte. Ingen ved for alvor, hvordan du oplever din sorg efter en skilsmisse eller separation. Det gør kun du.

sorg er en normal reaktion på et tab efter skilsmisse

Måske oplever du nogle af eller alle nedenstående reaktioner på sorg, som alle er helt normale:

Vi har værktøjerne til at hjælpe dig med at hele og bevæge dig væk fra smerten efter skilsmisse

Ofte kan vi føle os paralyseret af vores smerte og følelserne omkring den, hvis vi ikke gør noget for at hele vores hjerte. Derfor er min varme anbefaling, at du tager det første skridt mod heling og mere livslyst ved at gøre noget ved din smerte i dag.

Jeg er specialiseret i sorgrådgivning. Min indgangsvinkel er fokuseret på hjertet, følelser og handling. Jeg anvender den evidensbaserede sorgbearbejdningsmetode, der oprinder fra The Grief Recovery Method. Metoden er en struktureret måde at  klæde dig på, så du følelsesmæssigt kan fuldbyrde den smerte dit tab forårsager, således at du bliver i stand til at leve dit liv med tabet.

Læs mere om metoden.

anja enggren søvnvejleder

Start din helende rejse i dag

”Måske er du landet på denne side, fordi du bærer en dyb sorg efter, at en af dine nære og kære er død. I så fald er jeg virkelig ked af dit tab. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan du har det lige nu. Det er kun dig, der ved det, for alle relationer er individuelle og det samme er sorgen. Jeg kan have en idé om det, da jeg selv har oplevet flere sorger i mit liv. Særligt chokket og sorgen da jeg mistede min mand i en alder af 34 år har sat sine dybe spor. I mange år har jeg arbejdet med min sorg. Jeg har søgt coach og psykolog. Jeg har skrevet en bog. Jeg har holdt foredrag og uddannet mig som sorgrådgiver, men først da jeg stødte på The Grief Recovery Method, gik det op for mig, hvorfor sorgen blev ved med at fylde i mit liv. Nu ved jeg, hvordan jeg kan hjælpe andre mennesker. Ikke kun med at forstå og arbejde med sorgen, men rent faktisk bearbejde sorgen, så du kan hele følelsesmæssigt og fuldbyrde relationen til den, du har mistet. Det vil være en stor glæde for mig at lære dig, hvordan også du kan hele dit hjerte efter et tab.”

Anja Enggren

Anja Enggren - sorg samtaler

VIRKSOMHEDER

Hjælp din medarbejder med at vende til arbejdspladsen

Læs om sorgrådgivning til virksomheder

Anja Enggren - sorg samtaler

Let dit hjerte og lev dit liv

Lær ar bearbejde tab og sorg og giv plads til fornyet energi og livslyst

Læs om individuelt sorgforløb

Læs om 8-ugers gruppeforløb

Bliver jeg glad igen anja enggren

Glæde

find ny mening

Før eller siden bliver vi alle mindet om, hvor sårbart livet er. Men det er også her, vi forstår, hvor vigtigt, det er, at vi lever, det liv vi ønsker at leve og griber lykkens små øjeblikke, og handler på vores drømme.

Når vi står midt i en sorg eller en krise eller på anden vis møder modgang i livet, kan vi have brug for at blive mødt og forstået eller bare lyttet til. Og vi kan have brug for hjælp til at blive guidet i den rigtige retning, så vi igen kan finde accept af det, vi ikke kan gøre noget ved, og dermed ny mening og glæde i livet.

Jeg fandt mening i at omsætte min sorgarbejdelse til en bog, der støtter og hjælper andre pårørende og efterladte. 

Scroll to Top

Ønsker du at finde fodfæste i livet med sorg?

Sorg kan tynge og stå i vejen for vores liv.

Få adgang til webinaret om sorgbearbejdning “Hel dit hjerte og lev dit liv”

og få indsigt i, hvordan du kan bearbejde sorg og lære den at kende, så du igen mærker livslyst og glæde. 

Du tilmelder dig samtidig inspirerende nyhedsbrev om sorg, sorgbearbejdning, nyheder og kurser – nul spam.