FASTHOLD DINE MEDARBEJDER
FÅ EN INTERN TRIVSELSKONSULENT

STRESS - SORG - SØVN

DE FÆRRESTE VIRKSOMHEDER KAN UNDSIGE SIG STRESS. STRESS HOS MEDARBEJDERE KAN BÅDE SKYLDES PRIVATE OG ARBEJDSRELATEREDE ÅRSAGER, OG OFTE ER DET EN KOMBINATION. PROBLEMET ER, AT VI IKKE VED DET. MEDARBEJDERE BLIVER SENDT TIL EKSTERNE PSYKOLOGER, OG VÆRDIFULD VIDEN GÅR TABT. DET KAN I SIDSTE ENDE BLIVE EN DYR AFFÆRE BÅDE MENNESKELIGT OG ØKONOMISK.

Hvis du i din organisation sender medarbejdere til eksterne psykologer for at blive “fixet” for stress, fordi virksomheden har en aftale med et eksternt forsikringsselskab, så ligner din virksomhed de fleste andre danske virksomheder. 

Det er ikke nødvendigvis godt. Mange stressramte føler, at de bliver sendt ud af virksomheden for at få “fixet” noget, som måske skyldes interne uhensigtsmæssigheder i arbejdsmiljøet, men du opdager det aldrig, fordi det bliver håndteret eksternt. Dermed går værdifuld viden og læring tabt, som kunne bidrage til at forbedre arbejdsmiljøet. 

Medarbejderne føler skyld og skam over deres stress, og når de bliver sendt eksternt, bliver skyld og skam forstærket, og ofte får de ikke den hjælp, de har brug for.

Hvad har dIN MEDARBEJDER brug for?

HVORFOR FÅ EN INTERN SAMARBEJDSPARTNER I STRESS?

Med en intern samarbejdspartner får du en objektiv sparringspartner, der dels hjælper dine medarbejdere ud af stress, og dels opsamler viden (anonymt selvfølgelig) omkring din virksomheds arbejdsmiljø. Værdifuld viden som f.eks. i samarbejde med jeres HR Partner, tillidsmand eller arbejdsmiljørepræsentant kan indgå i evalueringen af virksomhedens arbejdsmiljø og dermed være et vigtigt parameter i at forbedre og forebygge stress fremadrettet. 

Fakta om sTRESS

En stressramt medarbejder er en dyr affære, menneskeligt som økonomisk. Stress kan have store konsekvenser for den enkelte, som mærker det på egen krop – leder som medarbejder, men ledere kan også stå tilbage med skyld og skam over, at de ikke så og var i stand til at hjælpe en medarbejder med stress. Det er derfor vigtigt, at du som leder er klædt på til at opdage stress, når det opstår, og samtidig ved, hvor du kan få optimal hjælp til din medarbejder. 

I stedet for at sende din medarbejder til ekstern psykolog, som er den nemme løsning, kan du hjælpe din medarbejder og dig selv, med dels at forstå, hvorfor stressen opstod, arbejdsrelateret såvel som privat, og dels indgå i et samarbejde og en læringsprocess om at hjælpe din medarbejder med at få det godt igen, samtidig med at du sikrer dig, at arbejdsmiljøet vedligeholdes, så én stressramt medarbejder ikke bliver til flere. 

stress coaching
Anja Enggren - din vej ud af stress

En lille investering - med en stor gevinst

Zen-sten-balance

Få hjælp og rådgivning

Få råd og vejledning til, hvordan du som leder kan støtte din stressramte medarbejder i at vende tilbage til arbejdet, samt hvad du skal sikre dig for at bevare det gode arbejdsmiljø.

Scroll til toppen

Drømmer du om en hverdag med glæde, energi og overskud?

Få adgang til Anja Enggrens Inspirationsunivers og tag dermed de første skridt mod bedre livskvalitet.

Find webinaret Nej tak til stress – Ja tak til bedre søvn, test, lydfiler, stress-og søvnråd mv.

Du tilmelder dig samtidig nyhedsbrevet primært vedr. stress, sorg og søvn – nul spam.