BLIV INSPIRERET MED TANKEVÆKKENDE FOREDRAG

FOREDRAG, DER GØR EN FORSKEL

Inspiration, faglighed og motivation

Foredrag, workshops og indlæg kan have mange intentioner og formål. Nedenfor finder du meningsfulde foredrag, der sætter spor og gør en forskel, fordi de kommer fra hjertet.

Uanset hvilken organisationen eller virksomhed du sidder i, kan nedenstående foredrag inspirere. De handler i høj grad om meningsfuldhed, motivation, inspiration, livskvalitet, overlevelse og håb, selvom de tager udgangspunkt i fortællingen om tab og sorg. Tøv ikke med at kontakte os for spørgsmål eller særlig vinklen i forhold til jeres organisation. 

Jeg tilbyder lige nu disse 4 foredrag:

Bliver jeg glad igen?

Et hjertevarmt og hudløst ærligt foredrag med afsæt i Anjas egen livshistorie om hvordan hun blev enke og alenemor som 34 årig.

Læs om foredraget >

Lev dit liv med tab og sorger

Hvordan lærer vi at leve livet med tab og sorg, der føles altoverskyggende. Få Anjas bud på at finde fodfæste i livet igen.  

Læs om foredraget >

Når sorgen er med på arbejde

Et fagligt inspirerende foredrag om håndtering af sorg på arbejdspladsen og sorgpolitik.  

Læs om foredraget >

Lær at tackle livet som pårørende

Et fagligt inspirerende foredrag om at møde mennesker i sorg som fagperson.

Læs om foredraget >

Bliver jeg glad igen? Forfatter Anja Enggren

Foredrag

“Bliver jeg glad igen?”

Et hjertevarmt og hudløst ærligt foredrag med afsæt i Anjas egen livshistorie

I 2001 har Lennart, Emilie og Anja livet foran sig. En ung familie med håb og drømme, indtil Lennart for beskeden om, at han har uhelbredelig modermærkekræft. Han er 35 år, Anja er 34 og Emilie er 5 år. Et halvt års sej kamp mod kræften, ender med at Lennart dør i 2003. Emilie mister sin elskede far og Anja bliver enke og alenemor som 34-årig. Væk er alle drømme, kun erstattet af dyb sorg, frustration, angst og en række svære situationer og beslutninger.

I bogen ”Bliver jeg glad igen?” beskriver Anja sin hudløst ærlige historie om at være pårørende FØR og UNDER sygdomsforløbet samt EFTER døden som efterladt fultids alenemor med fuldtidsjob. På trods af den altoverskyggende sorg opstår også en vilje om at få det bedste ud af en situation, Anja ikke kan gøre noget ved. En vilje, der dog er nemmere at sige, end at gøre. Anja fortæller, hvordan hun håndterede sin egen og sin datters sorg samtidig med, at en ny kærlighed blomstrede. Vil du inspireres til at få det bedste ud af livet hver dag, skal du ikke tøve med at høre dette foredrag.

Foredrag

lev dit liv med tab og sorger

Et inspirerende foredrag om at leve livet – hver dag!

Når vi mister en nær og kær i livet, så er dette et tab og en sorg, vi skal lære at leve med. Men hvordan gør man det, når savnet føles altoverskyggende, og hverdagen uoverskuelig at stå op til? Mange af os ved ikke særlig meget om sorg, før vi selv står og famler for at finde fodfæste i et ændret liv. 

Hør hvordan sorgen tog sig ud for Anja Enggren, sorgrådgiver og forfatter til bogen Bliver jeg glad igen? (2011). Hun tager udgangspunkt i sit eget liv, hvor hun mistede sin mand og sin lille datters far, og hvor hun efterfølgende skulle finde ud af livet på den præmis.

Vi bliver flasket op med misforståelser omkring håndtering af og omgåelse af sorg. Meget gavner ikke den sørgende og de pårørende. Dermed står mange efterladte også famlende, fordi vi ofte selv kan mærke, hvad vi har brug for, men det bliver ikke altid mødt, forstået og accepteret af vores omgivelser – hverken privat eller i et evt. arbejdsliv. Det kan få os til at føle os forkerte og ensomme med sorgen.

I dette foredrag tør vi tale om død, tab, sorger og svære følelser. Anja vil gøre op med tabuisering og berøringsangst. Hun vil også gerne gøre op med myter og misforståelser om sorg som fx, at ”tiden læger alle sår”, og ”du skal bare holde dig i gang”. Ligesom hun undervejs vil give dig indsigt i nogle af de uhensigtsmæssige strategier, vi griber fat i for at dulme smerten, fordi det er det, vi har lært.

I foredraget vil Anja dels tage udgangspunkt i egne erfaringer og dels i sin viden som sorgrådgiver for efterladte. Der er ingen lette løsninger, men Anja vil give perspektiver på, hvordan man sigter mod at blive glad igen. 

Én vigtig ting Anja har lært af sin egen historie er, at livet er meningsfuldt og skal leves hver dag. Få perspektiver på, hvordan man kan fremme chancerne for, at glæden kan finde tilbage efter sorg og savn.

anja enggren stresscoach sorgrådgiver
Sorggruppe og individuelle sorgforløb hos sorgrådgiver Anja Enggren

Foredrag

Når sorgen er med på arbejde

Et fagligt inspirerende foredrag om sorghåndtering på arbejdspladser

Mange virksomheder og organisationer har stort fokus på trivsel og arbejdsmiljø på arbejdspladser. Er man heldig, er der endda formuleret en trivsels- og stresspolitik. Men ikke alle bliver stresset. 

Til gengæld går ingen igennem livets faser uden tab og sorger. Meget få virksomheder har en sorgpolitik – kun ca. 6 %. I disse tider, hvor fastholdelse af medarbejdere aldrig har været vigtigere, er tiden måske moden til at kigge på, hvordan vi støtter medarbejdere i sorg og livskrise, så arbejdspladsen nænsomt kan hjælpe dem tilbage til arbejdspladsen. Synlig omsorg for medarbejderne styrker den generelle trivsel og arbejdsmiljøet.

Få Anja Enggrens bud på, hvordan I som arbejdsplads kan håndtere og tale om tab og sorg. Hvad er sorg for en størrelse? Hvordan ser reaktionerne ud? Hvad gør det ved vores medarbejder? Hvordan kan vi støtte som leder og kollegaer? Hvad kan en sorgpolitik indeholde? Kan man sige eller gøre noget forkert?

Anja Enggren er selvstændig trivselskonsulent og er specialiseret i stress, sorg og søvn, fordi hun har mærket alle 3 emner på egen krop. Sorgbearbejdning og sorghåndtering i virksomheder har dog en særlig plads i hendes hjerte. Hun laver workshops, kurser og foredrag med stor empati, hjertevarme og et glimt i øjet.

Foredrag

Lær at tackle livet som pårørende

Lær at passe på dig selv i rollen som pårørende

Som pårørende oplever vi tit, at der er fokus på den syge eller døende, og at det er dem, der bliver spurgt til. “Hvordan har din mor/ægtefælle/barn det?”

Mange glemmer at spørge den pårørende, hvordan de egentlig har det.
Som pårørende skal du opretholde et normalt hverdagsliv samtidig med, at du er følelsesmæssigt påvirket og skal være der for den syge, skal agere chauffør, koordinator, pleje- og omsorgsperson mv. Det er udfordrende følelsesmæssigt og tidsmæssigt.

En pårørende har evigt dårlig samvittighed, fordi ressourcerne er knappe. Det være sig overfor arbejdsplads, kollegaer, familie og øvrig omgangskreds.

Ofte er tiden så knap, at der ikke er fokus på egenomsorg, men du kan ikke være den pårørende, du gerne vil være, hvis du ikke passer på dig selv.  Foredraget sætter derfor fokus på:

Rollen som pårørende
Det sorgfulde og ventesorg
Naturlige reaktioner
Hvordan tackler du arbejdet, leder og kollegaer?
Hvordan passer du på dig selv og forebygger stress?

Anja Enggren er selvstændig trivselskonsulent og er specialiseret i stress, sorg og søvn, fordi hun har mærket alle 3 emner på egen krop. Hun har selv været pårørende til terminalt syg mand og far til hendes lille datter. Anja laver workshops, kurser og foredrag med stor empati, hjertevarme og et glimt i øjet.

anja enggren sorgrådgiver
Scroll to Top