din gode hverdag anja enggren

Lever du for 2 eller 7 dage om ugen?

Yes - endelig fredag!

“Yes – endelig fredag”, tænker du måske, fordi det endelig blev weekend, hvor du kan nyde et par fridage. Eller måske har du en forestående ferie at se frem til. Men hvad med ugens 5 hverdage? De fylder over dobbelt så meget som dine weekender. Så er det gode hverdage, eller skal de bare overstås, så du igen kan nyde din weekend? 

7 gode dage om ugen

Et år har 365 dage. Heraf har de fleste fri 129 dage – weekenderne og ferie. Tilbage er 236 dage, 5664 timer og 339.840 minutter. Det er rigtig meget tid om året, vi kan bruge på gode hverdage, der er meningsfulde og fylder os med glæde og energi. 

Selvfølgelig nyder de fleste et par fridage, men ville det ikke være bedre at nyde alle ugens 7 dage?

Forestil dig en hverdag som du glæder dig til at stå op til hver morgen. En hverdag, der giver mening, glæde og energi. Måske fordi du har et arbejde, der er meningsfuldt, fordi du udnytter dine kompetencer og føler dig værdsat og anerkendt, for det du kan, og for den du er. Og når du forlader sådan en arbejdsdag, så har du også overskud, når du kommer hjem. 

Hvad skal der til?

Anderledes er det, hvis du har en hverdag eller et arbejde, der dræner dig for energi, så du vender hjem fuldstændig flad og har svært ved at rejse dig fra sofaen, når du først har sat dig. 

Den hverdag, de fleste drømmer om, er en hverdag, hvor der er balance mellem arbejde/studier og din fritid, som du udfylder med de aktiviteter, der giver dig glæde og energi og fylder dine batterier op igen. Det kan være alenetid/mig-tid, det kan være at dyrke sociale relationer i selskab med familie eller venner. Måske er det sport, der oplader dine batterier, læsetid, veterantog eller croquis tegning. Uanset hvad der lader dine batterier op, er det vigtigt at være bevidst om det og afsætte tid til det.

 

natur healing anja enggren

Gå glad i seng

Forestil dig igen en hverdag, hvor du hver aften er taknemmelig for dit liv og kan lægge hovedet på puden, nyde en god nattesøvn og glæde dig til igen at stå op til en ny og dejlig dag. Og jo selvfølgelig kan der være en mindre god dag, og du kan møde udfordringer på din vej, men jo gladere og mere velafbalanceret dit liv er, jo stærkere og bedre står du til at håndtere de bump, der kommer på vejen.

 

Tag temperaturen på din gode hverdag

Vil du tage en temperatur på dit eget liv, kan du lægge din weekend eller ferie ud med en øvelse, hvor du forestiller dig, hvordan en rigtig god hverdag for dig ser ud. Den kan se helt anderledes ud, end den beskrevet ovenfor. Skriv den ned, så du kan betragte den sort på hvidt.

Overvej efterfølgende hvor tæt på eller langt fra din hverdag er fra den ønskede. Altså den hverdag du drømmer om at have. Og hvad skal der til, for at du kan nærme dig din ønskede hverdag? Hvilke knapper kan du skrue på? Hvilke små skridt kan du tage i den rigtige retning?

Jeg vil ønske dig held og lykke med din temperaturmåling på din gode hverdag. 

Ønsker du hjælp til at nærme dig den hverdag, du drømmer om og til at skabe varige forandringer i dit liv, kan du kontakte mig for en afklarende samtale.

Kærligst, 

Anja Enggren

Stresscoach, Sorgrådgiver & Søvnvejleder

DEL DETTE INDLÆG
ANDRE INDLÆG
Scroll to Top

Drømmer du om en hverdag med glæde, energi og overskud?

Få adgang til webinaret… 

“Nej tak til stress – Ja tak til bedre søvn” 

og få værktøjer til at komme stress til livs samt gode søvnråd til at optimere din søvn fra i dag. 

Du tilmelder dig samtidig inspirerende nyhedsbrev om stress og søvn, nyheder og kurser – nul spam.