Få hjælp til at genfinde glæden i dit liv gennem essentielle samtaler

– og find fodfæste igen

Genfind glæden i dit liv - efter kræft

Er du stået af et buldrende tog, der pludselig er stoppet efter et kræftforløb, og er du fuldstændig mast efter kortere eller længere tids fysisk og mental overbelastning, enten som pårørende, kræfthelbredt eller efterladt?

Min personlige erfaring og oplevelse er, at vi, når toget stopper, pludselig står alene med vores mange og modstridende følelser. Det er derfor blevet min mission at hjælpe dig med at genfinde fodfæste og glæde i livet. 

Det gør jeg gennem individuelle 1:1 samtaler, hvor vi med udgangspunkt i dit liv, og der hvor du er lige nu, sammen arbejder mod at få glæde, energi og overskud tilbage i dit liv. Det er dine ønsker og drømme for fremtiden, der har fokus. Måske ved du ikke helt, hvordan de ser ud endnu, men det vil langsomt komme. 

Med kærlige råd og skub guider jeg dig nænsomt tilbage til din nye virkelighed, fordi prioriteter og værdier måske har ændret sig. Eller måske har du brug at finde dig til rette i din hverdag, som du har savnet under de belastende omstændigheder.  

Læs videre og se om jeg taler til dig og dit behov. 

sorg og glæde
Første skridt ud af stress

Kærlige råd

til dig der er pårørende

Som pårørende har du stået den syge bi i kortere eller længere tid, og du er fysisk og psykisk udmattet. Perioden har krævet eller kræver måske stadig, at du er limen i hjemmet. Du står for alt det praktiske, fra indkøb til rengøring, chauffør, hus, have, hente og bringe børn, økonomi og så videre. 

Måske har du også følt dig som koordinatoren mellem alle behandlingerne, lægebesøg og indlæggelser, og du har haft overblik over alle beskederne fra behandlerne. Du skal også være der for den syge, og måske påtager du dig også ansvaret for at finde den optimale behandling eller alternativer. 

Og ja, så er der også lige dit arbejde, du skal passe. Oven i hatten er der den følelsesmæssige belastning, som du faktisk ikke har eller har haft tid til at forholde dig til, da al din opmærksomhed går til at holde sammen på hjemmet, og måske også få dine børn eller andre pårørende igennem forløbet. Det er stressfuldt og mentalt belastende.

Kærlige råd

til dig der er raskmeldt efter kræft

Som raskmeldt efter en kræftsygdom er du nu ude af systemet og går måske til kontroller, som du hver gang skal mande dig op til, for hvad nu hvis … Du har sluppet systemet, men du fik ikke en genoptræningsplan med hjem, som du ville have fået efter et brækket ben. 

Du føler dig lettet, udmattet, ensom med dine følelser, angst for, at sygdommen vender tilbage, og i det hele taget kan du ikke finde tilbage til dit gamle jeg eller genfinde glæde, energi og overskud. Du bokser med rigtig mange tanker, som måske også forstyrrer din nattesøvn. Måske føler du, at du burde tage dig sammen. Nu har du fyldt så meget for dine omgivelser, som har hjulpet og støttet dig. Ligeledes har din arbejdsplads måske været forstående og fleksibel. Nu må det være tid til at give lidt tilbage. 

Men du orker det ikke. Du er konstant træt og udmattet, og du kæmper med mange følelser, som fysisk og mentalt udmatter dig. Du synes, din kvote for at få hjælp er opbrugt, og måske føler du også, at dine omgivelser synes det samme. Det helt store spørgsmål for dig er ”hvordan bliver jeg glad igen?”.

 

din gode hverdag

Kærlige råd

samtaler med efterladte

 

Selv har jeg været ramt af sorg, som jeg på den ene side forsøgte at håndtere og på den anden side prøvede at gemme væk. Sorgen indhentede mig. I årene efter var mine følelser til dels lammede. Jo vist, kunne jeg have det sjovt, men ikke finde den dybtfølte glæde. Jeg gik meget bevidst i gang med at finde den igen. Jeg anvendte intuitivt og med professionel hjælp værktøjer, der hjalp mig tilbage til glæden og livet.

Er du på lignende måde sorgramt og kan genkende min personlige historie, kan jeg hjælpe dig på vej ved at anvende professionelle coachingværktøjer kombineret med egne erfaringer.

Under min sorgbearbejdelse havde jeg stor glæde af en sorggruppe. Det gjorde en stor forskel for mig at dele mine tanker og følelser med nogen, der var i øjenhøjde med mig og havde prøvet det samme.

Jeg kan tilbyde dig den selvsamme øjenhøjde kombineret med råd og vejledning, der langsomt kan hjælpe dig med at glæde dig over de små ting i hverdagen igen, som får dig tilbage på sporet. Måske finder du et nyt spor, ligesom jeg gjorde.

Sorgens fugle
Bliver jeg glad igen? Forfatter Anja Enggren

Glæde

Find ny mening

Før eller siden bliver vi alle mindet om, hvor sårbart livet er. Men det er også her, vi forstår, hvor vigtigt, det er, at vi lever, det liv vi ønsker at leve og griber lykkens små øjeblikke, og handler på vores drømme.

Når vi står midt i en sorg eller en krise eller på anden vis møder modgang i livet, kan vi have brug for at blive mødt og forstået eller bare lyttet til. Og vi kan have brug for hjælp til at blive guidet kærligt i den rigtige retning, så vi igen kan finde accept af det, vi ikke kan gøre noget ved, og dermed ny mening og glæde i livet.

Jeg fandt mening i at omsætte min sorgarbejdelse til en bog, der støtter og hjælper andre pårørende og efterladte. 

Står du foran eller midt i et behandlingsforløb?
Kontakt en professionel Patient bisidder

Du skal være rask for at være syg!

Har du også hørt dette citat? Det kræver utroligt meget at være syg. Det tager al din fokus, energi og tanker. Samtidig skal du eller en pårørende kunne overskue behandlinger, beskeder, tider, hvor og hvornår. Og det kan være rigtig svært både at høre og forstå de svære beskeder, da det ikke altid bliver formidlet i et forståeligt sprog, og samtidig kan det være svært at lytte og tage det ind, da det er ubegribeligt, at den besked skal overgå jer. 

Nogle gange skal der desværre også kæmpes i et stort system, som kan være svært at gennemskue. 

Derfor samarbejder jeg mig en dygtig, empatisk og professionel bisidder, der kan støtte og guide dig/jer under behandlingsforløbet. 

Jeg kan på det varmeste anbefale 

Patient Bisidder.dk – Inger Reinholdt Knudsen

Sygeplejerske, stifter og indehaver af Patient Bisidder

 

sorg - et tabu?

Kender du det, at en bekendt skifter fortov eller kigger ned i vejen, fordi de ikke ved, hvad de skal sige til dig?

Sorg er en svær størrelse og stadig et taburiseret emne, som mange har svært ved at håndtere – ikke mindst omgivelserne. Heldigvis har vi i Danmark vigtige organisationer og foreninger, der tager emnet op. Og også den komplicerede sorg er blevet et tema.

Drømmer du om en hverdag med glæde, energi og overskud?

Få hjælp her og nu. Start i dag.

Få tilsendt 3 gratis videoer til at genfinde glæden i dit liv. 

Herefter modtager du inspiration til at tage de næste skridt mod at genfinde glæde, energi og overskud.