anja enggren søvnproblemer søvnvejleder

9 søvnråd mod søvnmangel og søvnproblemer

Søvnmangel og søvnproblemer er kendetegnet ved, at du ligger og roterer i sengen som en anden grillkylling og kan ikke falde i søvn? Eller måske er du faldet i søvn, men du vågner igen, og nu kører grillspyddet den anden vej. Søvnbussen er kørt, og du går i panik over, alle de ting du skal dagen efter – ting, der er sværere at overskue, når du ikke har fået din søvn. Søvnmangel påvirker i den grad vores dag og trivsel negativt. 

Søvnmangel og søvnproblemer er desværre almindeligt

Det er trist at se på statistikker over søvnmangel. Vi taler om stress som en udbredt folkesygdom, men endnu flere lider af søvnmangel  og søvnproblemer og ofte går de to hånd i hånd. Manglende søvn kan forårsage stress, og stress påvirker din søvn negativt. Man siger, at hver anden patient i lægeventeværelset har søvnproblemer, så hvis du er én af dem, er du altså ikke alene.

Adspurgt i en undersøgelse har 14.000 danskere svaret, at de ikke sov nok til at føle sig udhvilet. Hver tredje i aldersgruppen 16-44 år siger, at det skyldes familiemæssige, personlige og arbejdsrelaterede problemer.

Vil du hellere sove godt og nok?

anja enggren søvnvejleder

Ja, hvem vil ikke det? Ofte skyldes den dårlige søvn, søvnmangel og søvnproblemer uhensigtsmæssige vaner, som vi kan gøre noget ved. Forestil dig, at du udskifter den roterende grillkylling med et trygt sovende lam, der uden bekymringer sover roligt og præcis den tid, det har brug for. Det kan du også lære.

De fleste ved, når de har sovet dårligt, men rigtig mange har også vænnet sig til at sove for lidt. Nogen har endda overbevist sig selv om, at de ikke har brug for mere søvn. Men sandheden er, at søvn er en fysiologisk nødvendighed. Vi kan ikke leve uden søvn, og vores fysiologiske søvnbehov er 6 timer. Alt udover er flødeskum på toppen, som forbedrer din livskvalitet og dit mentale og fysiske helbred.

7 tegn på manglende søvn

Du ved, du sover dårligt, når du…

  • Drikker spandevis af kaffe
  • Er afhængig af dit vækkeur
  • Er døsig og træt, når du kører bil
  • Laver fejl
  • Er glemsom
  • I dårligt humør og irritabel
  • Ofte er syg

Investér i den langsigtede gode søvn

Har du i lang tid, måneder og år, lidt af søvnmangel, har du formentlig prøvet alle de 9 gode råd til bedre søvn. Der skal en individuel vejledning og støtte til at hjælpe dig til en bedre søvn. Den hjælp kan du få hos en søvnvejleder. Det er muligt at genoprette den gode søvn, så du igen føler dig udhvilet og energisk mentalt som fysisk.

Bedste hilsner

Anja Enggren

Stresscoach, Sorgrådgiver og Søvnvejleder

Som certificeret søvnvejleder og stress- og søvncoach kan jeg hjælpe dig tilbage til bedre søvn, så du igen får oplevelsen af, at god søvn er en naturlig del af dit liv. Søvnmangel kan have store helbredsmæssige konsekvenser for vores liv. Vigtigt at fremhæve er også at søvnmangel går udover vores empati, sociale kompetencer samt indlæringsevne. Det har vi alle brug for, men særligt unge mennesker er afhængige af disse kompetencer i deres skole- og uddannelsesforløb samt almene dannelsesforløb. 

I webinaret ovenfor får du konsekvenserne af den manglende søvn og hvorfor det er vigtigt at sove godt og få den gode søvn. Du får ligeledes gode råd til at optimere betingelserne for god og nok søvn. 

Søvnforløb kan både gennemføres fysisk og online hos søvnvejleder og stresscoach Anja Enggren. Et søvnforløb løber over 3 måneder, hvor din personlige søvnplan bliver justeret uge for uge, indtil du er i mål. Dog max 3 måneder. 

DEL DETTE INDLÆG
ANDRE INDLÆG
Scroll to Top

Drømmer du om en hverdag med glæde, energi og overskud?

Få adgang til webinaret… 

“Nej tak til stress – Ja tak til bedre søvn” 

og få værktøjer til at komme stress til livs samt gode søvnråd til at optimere din søvn fra i dag. 

Du tilmelder dig samtidig inspirerende nyhedsbrev om stress og søvn, nyheder og kurser – nul spam.