HEL DIN SORG OG LEV DIT LIV

SORGBEARBEJDNINGSMETODEN

Hvad er sorgbearbejdningsmetoden?

The Grief Recovery Method er et evidensbaseret program, som er blevet raffineret over de sidste 40 år for at hjælpe mennesker med at komme sig over smerte, isolation og ensomhed forårsaget af tab af enhver slags. Det er det eneste evidensbaserede sorgstøttende program i verden, og det anvendes i USA, Canada, England, Sverige mv.

Metoden er ikke kun tiltænkt mennesker i sorg over et dødsfald eller en skilsmisse. Alle, som oplever smerte over ikke indfriede håb, drømme og forventninger i en relation, kan få udbytte af metoden.  Metoden er til dig, der ønsker at give slip på en fortid, der ikke kan ændres og en fremtid, der ikke er endnu. Den hjælper dig med at identificere, udtrykke og processe dine følelser på en sund måde, så du kan være følelsesmæssigt og nærværende tilstede i dine nuværende og måske fremtidige relationer.

Alle kan have glæde af at anvende metoden, hvor du bliver guidet og støttet hele vejen og får en GPS til følelsesmæssig heling af smertefulde tab, som du kan anvende igen og igen.

Hvordan virker metoden?

Metoden er et struktureret program udviklet af John James og Russell Friedman. Det inkluderer ugentlig læsning og hjemmeopgaver, som støtter dig i helingsprocessen.

Første del af programmet handler om at forstå, hvad sorg er og hvilke tab og sorger, der har påvirket dit liv. Vi taler om myter og opfattelser af sorg, som kan være årsag til, at du har hængt fast. Vi taler også om de følelsesmæssige og adfærdsmæssige vaner, som har påvirket din helingsproces. Du vil få indsigt i, hvordan sorgen har påvirket dig emotionelt, psykisk, fysisk, socialt og spirituelt.

Anden del af programmet handler om, hvad følelsesmæssig ufuldstændighed betyder, og hvordan en ufuldstændig relation og oplevelse kan tynge dit liv. At de uafklarede følelser giver dig følelsen af at hænge fast, så du ikke er i stand til at bevæge dig fremad på en sund og meningsfuld måde. Du vil lære, hvordan du følelsesmæssigt afslutter relationer/forhold til mennesker, som er døde, som har såret dig eller andre omstændigheder, som du ønsker at give slip på for at gøre plads til noget bedre.

sorg er en normal reaktion på et tab

Måske oplever du nogle af eller alle nedenstående reaktioner på sorg, som alle er helt normale:

Få værktøjerne til at hele og bevæge dig væk fra smerten

Ofte kan vi føle os paralyseret af vores smerte og følelserne omkring den, hvis vi ikke gør noget for at hele vores hjerte. Derfor er min varme anbefaling, at du tager det første skridt mod heling og mere livslyst ved at gøre noget ved din smerte i dag.

Jeg er specialiseret i sorgrådgivning. Min indgangsvinkel er fokuseret på hjertet, følelser og handling. Jeg anvender den evidensbaserede sorgbearbejdningsmetode, der oprinder fra The Grief Recovery Method. Metoden er en struktureret måde at  klæde dig på, så du følelsesmæssigt kan fuldbyrde den smerte dit tab forårsager, således at du bliver i stand til at leve dit liv med tabet.

anja enggren søvnvejleder

Start din helende rejse i dag

”Måske er du landet på denne side, fordi du bærer en dyb sorg efter, at en af dine nære og kære er død. I så fald er jeg virkelig ked af dit tab. Jeg kan ikke forestille mig, hvordan du har det lige nu. Det er kun dig, der ved det, for alle relationer er individuelle og det samme er sorgen. Jeg kan have en idé om det, da jeg selv har oplevet flere sorger i mit liv. Særligt chokket og sorgen da jeg mistede min mand i en alder af 34 år har sat sine dybe spor. I mange år har jeg arbejdet med min sorg. Jeg har søgt coach og psykolog. Jeg har skrevet en bog. Jeg har holdt foredrag og uddannet mig som sorgrådgiver, men først da jeg stødte på The Grief Recovery Method, gik det op for mig, hvorfor sorgen blev ved med at fylde i mit liv. Nu ved jeg, hvordan jeg kan hjælpe andre mennesker. Ikke kun med at forstå og arbejde med sorgen, men rent faktisk bearbejde sorgen, så du kan hele følelsesmæssigt og fuldbyrde relationen til den, du har mistet. Det vil være en stor glæde for mig at lære dig, hvordan også du kan hele dit hjerte efter et tab.”

Anja Enggren

Bliver jeg glad igen anja enggren

Glæde

find ny mening

Før eller siden bliver vi alle mindet om, hvor sårbart livet er. Men det er også her, vi forstår, hvor vigtigt, det er, at vi lever, det liv vi ønsker at leve og griber lykkens små øjeblikke, og handler på vores drømme.

Når vi står midt i en sorg eller en krise eller på anden vis møder modgang i livet, kan vi have brug for at blive mødt og forstået eller bare lyttet til. Og vi kan have brug for hjælp til at blive guidet i den rigtige retning, så vi igen kan finde accept af det, vi ikke kan gøre noget ved, og dermed ny mening og glæde i livet.

Jeg fandt mening i at omsætte min sorgarbejdelse til en bog, der støtter og hjælper andre pårørende og efterladte. 

Scroll to Top

Ønsker du at finde fodfæste i livet med sorg?

Sorg kan tynge og stå i vejen for vores liv.

Få adgang til webinaret om sorgbearbejdning “Hel dit hjerte og lev dit liv”

og få indsigt i, hvordan du kan bearbejde sorg og lære den at kende, så du igen mærker livslyst og glæde. 

Du tilmelder dig samtidig inspirerende nyhedsbrev om sorg, sorgbearbejdning, nyheder og kurser – nul spam.