Stresset tilbage til arbejdet - stresscoach anja enggren

Er du eller en kollega stadig energiforladt efter ferien?

Energiforladt efter ferien?

Så er det måske tid til at overveje nogle ændringer i dit liv. Vi kender sikkert alle sammen til, at vi har været tilbage fra ferie et par uger, men ferien synes allerede langt væk. Dog er vores energidepoter stadig fyldt op, og vi er ikke helt så trætte, som vi var før ferien.

Men hvis du ikke har det sådan. Hvis du allerede nu har koncentrationsbesvær, svært ved at sove når du skal på arbejde, er evig træt og energiforladt, når du tager hjem, så skal du måske overveje, hvad der skal til for, at du kan få energi og glæde tilbage.

Du kan få det bedre

Havde du stresssymptomer, og følte du dig overbelastet før din ferie, skal der desværre mere til at bringe din krop i balance igen end en sommerferie på 2-3 uger. Og fortsætter du i samme hverdag med de samme vaner i samme job og så videre, er der ikke udsigt til, at du får det bedre.

Men du KAN få det bedre! Og du har lige nu kun dette liv. Så skal det ikke være et godt liv? Hver dag?

Gør noget

Det kan også være, at det er dig, der rækker en hjælpende hånd ud til en kollega, som du møder på gangen. En kollega som allerede få uger efter sin ferie, igen ser rastløs og vild ud i øjnene, og du er faktisk i tvivl om, om kollegaen har været på ferie. Måske har du bemærket et af de sikreste tegn på stress, nemlig at kollegaen agerer anderledes, end han eller hun plejer at gøre. Ofte er kollegaen med stresssymptomer den sidste, der erkender, at der er stress på banen. Husk i den situation altid på, at du ikke kan gøre noget forkert. Det mest forkerte vil være, at du ikke gør noget. Og selvfølgelig kan der være andre årsager end stress. 

Hvordan kan du hjælpe?

Spørg kollegaen direkte – her kommer et eksempel…

“Dejligt at se dig igen efter ferien, Preben. Jeg har lagt mærke til, at du ser lidt træt ud. Det bekymrer mig lidt. Hvordan har du det egentlig?”

Måske efterfulgt af spørgsmålet – “Hvad kan jeg gøre for dig?”

En sådan omsorg for en kollega kan nogen gange åbne døren til en dialog alt efter hvilken tillid, der er imellem jer. Det kan også være, at du er nødt til at gå andre veje og udtrykke din bekymring overfor nærmeste leder, jeres arbejdsmiljørepræsentant, en HR person eller en kollega, du ved, er tættere på vedkommende, end du selv er. Det vigtigste er, at du gør noget.   

Du kan læse meget mere om både stresssymptomer og gode råd og stressforløbet Din vej ud af stress.  

Pas på dig selv og dine kollegaer og lad os hjælpe hinanden med at mindske stress både privat og på arbejdspladsen.

Bedste hilsner 

Anja Enggren

Stresscoach, Sorgrådgiver & Søvnvejleder

DEL DETTE INDLÆG
ANDRE INDLÆG
Scroll to Top

Drømmer du om en hverdag med glæde, energi og overskud?

Få adgang til webinaret… 

“Nej tak til stress – Ja tak til bedre søvn” 

og få værktøjer til at komme stress til livs samt gode søvnråd til at optimere din søvn fra i dag. 

Du tilmelder dig samtidig inspirerende nyhedsbrev om stress og søvn, nyheder og kurser – nul spam.