Lykke anja enggren

Skab din lykke – 8 spørgsmål du kan stille dig selv

Jeg nyder livet!

I skrivende stund nyder jeg livet max! På en terrasse omgivet af fuglekvidder og smukke blomster læser jeg en inspirerende bog om glæde og lykke, emner der kun kan bringe mere af samme. Det giver mig en følelse af, at jeg er lige der, hvor jeg skal være og samtidig er på rette vej.

Træf gode valg

1. juli 2020 valgte jeg at dedikere mig fuld tid til at følge min drøm. Min drøm er at gøre en positiv forskel for andre mennesker. At gøre andre glade. Jeg kender især to måder at gøre det på. Den ene er gennem min passion for mad, den anden er via min coachingpraksis, hvor jeg gennem mine forløb hjælper mennesker til at finde balancen igen og i sidste ende blive glade. At blive glad, at leve et lykkeligt liv, hvor grundlæggende glæde, lykke og tilfredshed er bærende elementer, kræver at man træffer et valg om at ville leve præcis sådan et liv.

Dyrk din lykkehave

Og valget består også i at dyrke det – og blive ved med at dyrke det. Hvis vi tager udgangspunkt i min passion for mad, så vælger jeg at dyrke den passion. I stedet for kun at bruge salt og peber, så er jeg nysgerrig på andre krydderier og vælger også at bruge dem. Det gør mit liv til alt andet end gråt. Jeg bliver lykkelig af at plukke bær i min egen have, at hente krydderurter lige uden for min dør, og jeg får en sand lykkefølelse, når min vært i dette øjeblik kommer forbi med en spand af økologiske druer og figner, som han lige har plukket i sin have. Og det var den følelse, der fik mig til tasterne.

Dine tanker og handlinger skaber dit liv, og afgør hvad du vælger at fylde dit liv med. Vælg at gøre gode ting for dig selv, der kan krydre dit liv en lille smule – hver dag. Min lykke afhænger ikke af store oplevelser eller store erhvervelser af ting, men at sidde og nyde friske figner og druer gør mig i dette øjeblik glad og lykkelig.

Så kommer belønningen

I hjernen har vi et belønningssystem, der bliver aktiveret af hændelser som disse. Hjernen udskiller en række stoffer, som giver følelser af lykke, eller også sætter følelsen gang i belønningshormonerne. De kommer hurtigt og forsvinder hurtigt igen, men følelsen af lykke, glæde og tilfredshed bliver hængende for en stund, og jeg vil også huske den et stykke tid og få lyst til mere af den. Lykkefølelsen kan komme af mange ting. Det kan være musik, kreativitet, en gåtur i skoven, et kys, en sjov bemærkning fra dit barn, et passerende dådyr og så meget mere.

Hvilke lykkeurter vil du dyrke? 8 spørgsmål du kan stille dig selv
  1. Hvilke små ting gør dig glad? 
  2. Hvor ofte giver du dig selv gode oplevelser, som kan lagres i dit system? 
  3. Griber du de gode muligheder, der kommer til dig? 
  4. Lytter du til, hvad du har lyst til? 
  5. Er du håbefuld? 
  6. Stoler du på din intuition? 
  7. Har du en positiv indstilling? 
  8. Er du god ved dig selv, også når du fejler, og tænker, hvad kan jeg lære af det?

Kan du svare positivt på disse spørgsmål, er du rigtig godt stillet. Det kan nemlig være opskriften på lykke og et livssyn, der kan skabe positive forandringer i dit liv. Halter du lidt på et af spørgsmålene, så spørg dig selv, hvad der skal til af små skridt for at bevæge dig i din rigtige retning. Selv et lille bitte skridt kan bane vejen, så hvorfor ikke starte i dag?

Kærligst,

Anja Enggren

Stresscoach, Sorgrådgiver & Søvnvejleder

DEL DETTE INDLÆG
ANDRE INDLÆG
Scroll to Top

Drømmer du om en hverdag med glæde, energi og overskud?

Få adgang til webinaret… 

“Nej tak til stress – Ja tak til bedre søvn” 

og få værktøjer til at komme stress til livs samt gode søvnråd til at optimere din søvn fra i dag. 

Du tilmelder dig samtidig inspirerende nyhedsbrev om stress og søvn, nyheder og kurser – nul spam.